Selecteer een pagina

Trappen, meubels & hout

Er is niets makkelijker dan oude meubelen en houten structuren vervangen door nieuwe. Maar wie van ons heeft niet een oud meubeltje waar hij bijzonder aan gehecht is maar dat niet past bij zijn hedendaags  interieur ?

Waarom niet een nieuwe look geven aan uw meubelen met respect voor het authentieke karakter ?

Door het zandstralen (ook luchtgommen genoemd) al dan niet gevolgd door een bijkomende nabehandeling, krijgen  oude meubels en structuren een 2de leven en dit is niet alleen ecologisch en economisch verantwoord maar ook nog eens enorm hip en duurzaam.

ZANDSTRALEN – EEN CLEANE BASIS

Door het hout te stralen met een weinig abrasief en fijnkorrelig straalmiddel worden oude behandelingslagen verwijderd, tevens wordt de structuur en de natuurlijke kleur  van het hout geaccentueerd.  Alle houten structuren, deuren of meubels worden manueel door de operator gestraald,  de intensiteit van het stralen wordt telkens nauwkeurig ingesteld in functie van het werkstuk.  Het zorgvuldig stralen geeft een cleane  basis voor verdere nabehandelingen en garandeert op die manier een  kwalitatief hoogstaand resultaat.

Nabehandelingen:

PATINEREN EN BESCHERMEN

Als een van de mogelijke afwerkingen kunnen de delen gepatineerd worden.  Deze behandeling wordt ook white-wash of ceruseren genoemd.  Deze look wordt bekomen door een behandeling  met een witte beits*,  die vooral in de poriën en de nerven zichtbaar blijft, en op de reliëfs weggehaald wordt.  Na het beitsen moet  er een isolator  aangebracht worden om oudere (kleur)stoffen die in het hout kunnen zitten te desactiveren. Na de isolator wordt er steeds een hechtpromotor aangebracht die voor een extra bescherming zorgt tegen  vervuiling van buiten uit. Tenslotte krijgt het geheel een matte vernislaag om een natuurlijk uitzicht te bekomen, dit maakt ook eenvoudig onderhoud met een vochtige doek mogelijk.

Uiteraard kan bovenstaande bewerking zonder de beits, men dient dan wel rekening te houden met een mogelijke verkleuring van het hout door het aanbrengen van de beschermlagen.

*andere kleuren beits op aanvraag

LAKKEN

In plaats van het patineren kan er ook geopteerd worden voor een kwalitatieve  laklaag als afwerking, waardoor men de houtkleur verbergt, hier gaan de gestraalde nerven door hun structuur het eindresultaat een  ambachtelijk en natuurlijk cachet geven.

Toepassingen:

MEUBELEN

Naast oude meubelen kunnen ook nieuwe meubelen en panelen, zelfs in  fineer- of grenen hout worden behandeld om een retro of verouderde look te bekomen.

TRAPPEN

Het behandelen van een in de woning aanwezige trap is grotendeels hetzelfde als voor meubels of binnendeuren, maar de afwerking wordt uitgevoerd met een  andere eindcoating omdat een trap belopen wordt.  Voor deze behandeling wordt er gewerkt met een extra slijtvaste eindlaag, zodat de  trap   tegen een stootje kan.

DAKSPANTEN

Het komt tegenwoordig veel voor dat zolders, zelfs schuren tot kantoor-,  woon- of leefruimtes omgebouwd worden.  Het wegwerken van  oude balken of spanten kost veel ruimte en neemt  het authentieke karakter van de ruimte weg . De balken en dakspanten kunnen gereinigd worden door te stralen om terug hun oorspronkelijk uitzicht te verkrijgen . In tegenstelling tot meubels of trappen, zijn dit structuren die niet gemanipuleerd of begaan worden, zodat de nabehandeling niet van toepassing is of beperkt kan worden tot een voedende olie. Vergrijzen of kleuren om een harmonieus geheel te bekomen kan natuurlijk ook.

ANDERE TOEPASSINGEN

De toepassingen zijn  legio, vloeren, lambriseringen, houten plafonds , … Alle houten voorwerpen kunnen dankzij zandstralen en nabehandelingen gerenoveerd worden en geïntegreerd in uw trendy interieur.
U twijfelt, een oude boomstronk, een kostbaar beeldje… contacteer ons, wij helpen U graag verder het onmogelijke mogelijk te maken.

Gespecialiseerd zandstralen, bekijk onze projecten!

Share This