Selecteer een pagina

Inox & aluminium

Een andere tak in het zandstralen is het zogenoemde „glasparelstralen“. In tegenstelling tot het „gewone“ zandstralen, waar lagen (verf, roest, etc) weggenomen worden, is het doel van galsparelstralen anders. Glasparelstralen wordt ingezet om metalen oppervlaktes egaal te zetten en eventuele oxidatielagen te verwijderen.

De meest voorkomende toepassingen zijn Inox constructies: zowel industrieel als interieur, waar dmv glasparelstralen de fabricagesporen grotendeels weggenomen worden en het oppervlak een zijde-glanzend uiterlijk krijgt. Kleine krassen die na het slijpen achter blijven worden door het glasparelen weggenomen (vaak toepassingen voor de food- en pharma-industrie)
Het glasparelstraalmiddel, wat in verschillende korrelgrootte verkrijgbaar is, bepaald hoe ruw de oppervlakte van het voorwerp wordt. De glasparrel-straaltechniek wordt vaak gebruikt om Inox optimaal voor te bereiden op het verder afwerken met lakken.
Bij aluminium (bvb in interieur of bij auto- en motoronderdelen) gebruikt men deze techniek om oxidatie of vervuiling van de metaal-oppervlakte te verwijderen of om de oppervlake voor verdere afwerking op te ruwen.

Offertes kunnen via het offerteformulier aangevraagd worden of rechtstreeks op info@gimotec.be.

Recente inox- en aluminiumprojecten:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Gespecialiseerd zandstralen, bekijk onze projecten!

Share This