Selecteer een pagina

FAQ

Het antwoord op regelmatig gestelde vragen betreffende zandstralen van hout, bouw en metalen vindt u hier.

Wanneer kan ik iets binnen brengen?

Het afleveren van goederen kan elke dag tussen 9u en 16, vrijdag tot 14u. Zaterdag zijn wij gesloten.

Is transport voor te zandstralen meubelen inbegrepen?

Neen, de meubelen dienen aangeleverd en afgehaald te worden in onze werkplaats.

Kan ik enkel eiken meubelen laten zandstralen?

Neen, alle houten meubelen kunnen in principe gestraald worden, maar elke houtsoort zal anders reageren. Zo zal grenen hout wat ruwer en “geler” worden, beuk zal wat minder ruw worden en zal een bleke kleur aannemen.

Wat met glas en spiegels in meubelen?

Als het kan graag verwijderen alvorens de meubelen aan te leveren. Wij kunnen het glas of de spiegel(s) ook afschermen tegen vergoeding.

Hoe lang zijn we onze meubelen kwijt?

Als de meubelen enkel gestraald moeten worden, dan werken we deze op 1 week af. Als de meubelen nabehandeld dienen te worden, dan werken we deze op 3 weken af.

Welk straalmiddel gebruiken jullie om meubelen te stralen?

Wij stralen alle meubelen met glasparels. Deze keramische korrels zijn niet alleen duurzaam, ze zullen er ook voor zorgen dat uw hout niet ruwer wordt dan nodig.

Waaruit bestaat jullie nabehandeling van meubelen?

Onze nabehandeling bestaat uit 4 lagen.
De eerste laag is een kleurbeits, deze is beschikbaar in 9 kleuren (te kiezen vanaf een staal). De 2e laag is een isolator, deze laag zal de invloeden van uit het hout tegen houden (looizuren, restanten van oude vernissen/boenwassen). De volgende laag is een hechtingspromotor, deze laag zal er voor zorgen dan de vernis beter hecht. Deze laag zal ook extra weerstand bieden tegen vervuiling. De laatste laag is een matte vernis.
De meubelen kunnen uiteraard ook onbehandeld afgehaald worden.

Wat is het verschil tussen olie en vernis?

Prijsberekening van te zandstralen meubelen: wat hebben we nodig?

Foto’s en afmetingen kunnen per mail doorgestuurd worden, op basis van deze gegevens kunnen wij een correcte offerte opstellen.

Prijsberekening werken op verplaatsing, wat hebben we nodig?

Foto’s per mail doorsturen, dan maken wij een prijsschatting. Als deze kostenraming OK is, da komen wij graag langs om een offerte op maat op te stellen.

Prijsberekening oldtimers: wat hebben we nodig?

Oldtimers zijn altijd een geval apart, het aantal lagen lak, het aantal lagen plamuur, het soort lak etc, is altijd moeilijk in te schatten. Voor het zandstralen van oldtimers + carrosserie delen werken we uitsluitend nog met een uurtarief van 100 euro/u.

Hoe moet een auto afgeleverd worden?

De auto dient vooraleerst volledig gedemonteerd te zijn, dwz de volledige ophanging + aandrijving, het volledige interieur etc dient gedemonteerd te zijn. Een auto dient ook volledig ontdaan te zijn van alle bitumen, deze lagen zijn flexibel/kleverig en nemen de kracht van het zand op waardoor deze niet verwijderd kunnen worden. Uiteraard verwachten wij ook dat de auto netjes en ontvet wordt afgeleverd.

Hoe lang zijn we de oldtimer kwijt?

Een auto staat al snel 1,5 werkdag in de cabine. Aan een oldtimer beginnen we dan ook alleen maar wanneer we deze tijd vrij hebben om de oldtimer alle nodige aandacht te geven. Een vaste doorlooptijd is dan ook moeilijk te bepalen.

Wordt er na het stralen van de oldtimer sowieso een laag primer aangebracht?

Neen, de oldtimer kan na het zandstralen gewoon afgehaald worden. Als deze in een droge plaats gestockeerd wordt, zal deze niet vlug roesten. U hebt dus alle tijd om zelf een primer te voorzien. Optioneel kunnen wij echter een epoxy primer (Cromax P7) aanbieden.

Share This